Νέα δεδομένα στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας δημιουργεί η Philosofish σε συνεργασία με τις εταιρείες Diopas και Aquafil, καθώς γίνεται η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα δίχτυα.
Ειδικότερα, η Philosofish εγκαινίασε την πρωτοβουλία πιλοτικής χρήσης Eco Net (οικολογικών διχτυών) στις εγκαταστάσεις της στην περιοχή του Αγ. Σεραφείμ, στην Στερεά Ελλάδα. Πρόκειται για μια επαναστατική πρωτοβουλία-σταθμό στη διαδρομή της Philosofish που διαχρονικά προσφέρει σε όλη την Ευρώπη τα πιο φρέσκα ψάρια, τα οποία προέρχονται από μεθόδους βιώσιμης εκτροφής σε κρυστάλλινα, καθαρά νερά.
Η σύμπραξη μεταξύ της Philosofish, της Diopas και της Aquafil επιδεικνύει το πώς η δύναμη της συνεργασίας οδηγεί σε θετικές αλλαγές στον κλάδο. Η παραπάνω πρωτοποριακή ενέργεια αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Philosofish με την Diopas, που είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τα βιώσιμα δίχτυα και την Aquafil, η οποία διατηρεί μακροχρόνια εμπειρία στην παραγωγή του ανακυκλωμένου νάιλον ECONYL.
«Είμαστε πολύ περήφανοι που αποτελούμε την πρώτη εταιρεία στον κλάδο που προχωρά στη χρήση ανακυκλωμένων διχτυών επιβεβαιώνοντας ότι κυρίαρχο στοιχείο της φιλοσοφίας μας παραμένει η αρμονική συνύπαρξη με τη φύση, που θα διασφαλίσει τη διατήρηση ενός υγιούς υδάτινου περιβάλλοντος και θα προσφέρει στους καταναλωτές ένα υψηλού επιπέδου προϊόν.» δήλωσε ο Νίκος Λυμπέρης, διευθύνων σύμβουλος της Philosofish.
«Η πολυετής μας εμπειρία, μας δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάζουμε δίχτυα σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας, όσο πολύπλοκα και να είναι αυτά κατασκευαστικά. Στην Diopas, είμαστε πολύ περήφανοι που κατασκευάσαμε το 1ο δίχτυ ιχθυοκαλλιέργειας παγκοσμίως από 100% ανακυκλωμένα πλαστικά και δίχτυα νάιλον, ανοίγοντας τον δρόμο για την χρήση βιώσιμων διχτυών στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.» δήλωσε με αφορμή την έναρξη χρήσης των ανακυκλωμένων διχτυών από την Philosofish ο Ιωακείμ Διαμαντίδης, γενικός διευθυντής της Diopas.
Τα νέα, επαναστατικής τεχνολογίας ανακυκλωμένα δίχτυα, που τοποθετήθηκαν στις 20 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Philosofish στον Αγ. Σεραφείμ, θα παραμείνουν στο νερό για αξιολόγηση και στη συνέχεια θα ανασυρθούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε εξειδικευμένα εργαστήρια. Εκεί θα ελεγχθούν για αλλοιώσεις, εξασφαλίζοντας την ανθεκτικότητά τους και την απόδοσή τους σε πραγματικές συνθήκες.
• Από τη συντακτική ομάδα του greentoday.gr